1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fix mobile network zuk z2

Discussion in 'ZUK Z2' started by evim_l, Mar 18, 2018.

  1. evim_l

    evim_l New Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    If u have problems with mobile network (Can't search) then follow these steps:
    1. type in phone *#*#1111#*#*
    2. go to Manual Test
    3. go to Sim
    4. If one or both slots are ready then u have problem with WTR3925 RF chip else some problems with slots.
    5. type in phone *#*#4636#*#*
    6. go to Phone information
    7. Check that line: Voice service: Radio off
    8. If u have this line then get off back cap with hair dryer
    9. heat up place with hair dryer that in red circle down:
    [​IMG]
    10. Turn on phone and check mobile network. If it's not work heat up it again.
    11. If second time with heating up not successful then u need to change this chip.

    I wish that help u :)
     
    #1
    Pavle and Tushar Patel like this.
  2. xumbi

    xumbi New Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi there,

    My Sim 1 is ready (i got only one sim).
    I didnt understand the step 4. What should i do?

    Thanks for the help
     
    #2
  3. evim_l

    evim_l New Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    4 step mean that you need to make sure if u have problem with chip. (problem may be with sim slots)
    if u make sure that problem with chip, then follow steps after 4.
    (U can try heat up chip in red circle without getiing off back cap, but it's not help me. And when i get it off and heat up chip then mobile network come back.)
     
    #3
  4. Tushar Patel

    Tushar Patel New Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I also have the same problem. Can you tell me from where to find this chip?
     
    #4
  5. Tushar Patel

    Tushar Patel New Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    IMG_20180422_093742~2.jpg
     

    Attached Files:

    #5
  6. giang

    giang Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Your guide is really good. The chip is very hot, should I heat up it for more hot?
     
    #6
  7. evim_l

    evim_l New Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    Nope, just a little. ~100 degrees, if u heat too much chip can broke. (~5-10 sec heating ) Is it help u?
     
    #7
  8. giang

    giang Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Thank you. I mean that it is hot even I haven't done anything yet, it's already hot when I open the back cover.
     
    #8
  9. Pavle

    Pavle New Member

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    7
    There is another fix for this problem on the forum (but is still equaly not fully confirmed).
    https://zukfans.eu/community/threads/massive-breakthrough-network-is-back.7801/
    I found it to risky to do myself and brought the phone to a repair service to do it for me, sadly I know they just did a factory reset and decided that it isn't worth their time. Definetly will try with another repair service at least one of theese two potential fixes, but in about a few weeks (am very busy at the moment).
    Hope something fixes this issue after so much time.
     
    #9
  10. evim_l

    evim_l New Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    I'm too trying this method, but it's not working. Problem in chip, not in signal.
     
    #10
    Pavle likes this.
  11. charlie1234

    charlie1234 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    I'm having this issue too. Last night I left the phone charging as always and when I woke up in the morning it was super hot so I restarted it. After that it didn't get signal anymore. The sim is recognized but the radio is off.
    I restored ZUI a couple of times with QFIL but it didn't help.

    I've also noticed that the battery drains in 6 hours or so even if the phone is turned off. Is this related to the signal issue? Are you having this problem too?
     
    #11
  12. Pavle

    Pavle New Member

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    7
    I got no network for almost 10 months now and i haven't noticed any battery problems nor overheating
     
    #12

Share This Page