1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HOWTO] Flash a Stock ZUI ROM (ZUK Z2 Pro Z2121 only!)

Discussion in 'ZUK Z2 Pro' started by MikeS, Jul 9, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MikeS

    MikeS Active Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    201
    Likes Received:
    175
    Do what, Sdupdate?

    Follow this tutorial: http://zukfans.eu/community/threads/howto-flash-a-stock-zui-rom-zuk-z2-pro-z2121-only.57/

    Root via TWRP?

    Flash TWRP:
    You'll need ADB and Fastboot to proceed! Download this package (https://www.androidfilehost.com/?fid=24671318762848778)

    1st download TWRP (https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424960393)

    2nd Flash TWRP (there are two methods)
    #1 Temporary: fastboot -i 0x2b4c boot
    recovery-TWRP-3.0.2-20160712-ZUK_Z2_PRO-CN-wzsx150.img

    #2 Permanent: fastboot flash recovery
    recovery-TWRP-3.0.2-20160712-ZUK_Z2_PRO-CN-wzsx150.img


    Now after TWRP successfully flashed flash supersu (https://www.androidfilehost.com/?fid=24694152805484446) via TWRP recovery.
     
    #81
    Last edited: Sep 18, 2016
    Flames likes this.
  2. Hydro

    Hydro Member

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    46
    Likes Received:
    8
    Some links are dead, you should check ;)
     
    #82
  3. MikeS

    MikeS Active Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    201
    Likes Received:
    175
    Show me! Which one? Thx
     
    #83
  4. Hydro

    Hydro Member

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    46
    Likes Received:
    8
    Well sorry I guess it was just temporary because it is working now
     
    #84
  5. emythenewone

    emythenewone New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hi i tried to flash my phone and when i unzip the rom files ask for a password anyone can help me with this issue.mine is bricked so please help
     
    #85
  6. izanagi

    izanagi Active Member

    Joined:
    Sep 10, 2016
    Messages:
    102
    Likes Received:
    35
    Read the FAQ for the password ;)
     
    #86
  7. MikeS

    MikeS Active Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    201
    Likes Received:
    175
    Please take a closer look to FAQ section.
     
    #87
  8. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hi guys. I´ve got an issue qfile. When I try to flash a ZUI rom it doesn´t do it properly and appears this error. My phone is on bootloop so i can´t turn it on. Adb recognizes my phone but it says that its unauthorized so i can´t do anything with it. If you got any solution to the adb issue or the qfile issue i would be grateful. (Sorry for the bad English).
     

    Attached Files:

    #88
  9. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61
    Do you have correct rom for your phone z2pro or z2 standard?

    Do you have net framework installed?
     
    #89
  10. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0

    I´ve got the Pro version and NET framework is installed.
     
    #90
  11. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61
    #91
  12. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I´m not trying to install any rom especifically but if its possibble i´d like to install ZUI. I got this drivers installed. Adb only recognizes the device when its on bootloop but not in fastboot mode.
     

    Attached Files:

    #92
  13. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61

    this screenshoot looks correct with 9008 port open.

    But which rom have you mounted in the qfil program?
     
    #93
  14. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I tried to install Zui 2.0.057 with this drivers.
     

    Attached Files:

    • 2.png
      2.png
      File size:
      451.8 KB
      Views:
      23
    #94
  15. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61
  16. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    1.4.3 gives me error but i got 1.3 installed
     
    #96
  17. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61
    is your phone bricked?

    Do you press blue download button as soon it shows?

    The phone is in fastboot when you try to install?

    Do you have disabled driver signature if you have win 8 or higher?
     
    #97
  18. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    My phone just is in bootloop but can I can enter on fastboot mode, but if i enter on fastboot adb doesnt recognize the phone. When phone is booting and is the adb does recognize the phone but its unauthorized. And ive already disabled driver signatures.
     

    Attached Files:

    • 3.png
      3.png
      File size:
      196.1 KB
      Views:
      28
    #98
  19. Pelletspelle

    Pelletspelle Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    500
    Likes Received:
    61
    Try these methods instead when your in qfil program.

    metohod 1

    Phone must be completely off. Plug the USB cable in and immediately press Power On button. Port will open.

    Method 2

    Phone must be completely off. Pressing “Volume Up” key plug the USB cable in WITHOUT PRESSING POWER BUTTON ! Port will open.
     
    #99
  20. Xabi

    Xabi New Member

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Still getting same Sahara error. I am at 9008 port.
     
    #100
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page