1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RadioModem / Basebands Z2 Pro only

Discussion in 'ZUK Z2 Pro' started by weimerd, Nov 1, 2017.

  1. JohnDoe999

    JohnDoe999 New Member

    Joined:
    Nov 16, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    Thank you!!!
    I just did what you described and it works perfectly !
    Really thank you, also thank you @Tommmii for your help, very appreciated!
    LTE is back :cool:
     
    #41
    nero355, Tommmii and weimerd like this.
  2. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    Hey mates,

    I already added a new baseband of 3.1.187 to first post.
    All credits to @crisps, thanks man for your work :)

    Anyone wants to test: https://mega.nz/#!YchFlKhY!Ggl42bietkJEqIbTAqgjMP8EOnAMuvU8O_lwnmRU2eg

    It is an incremental update from 2.5.462 baseband. So you need to have 2.5.462 baseband before.
    You can flash full baseband of 2.5.415, then updating to 2.5.462 and then finally update to 3.1.187

    Baseband is tested and working without problems. I dont think there is a difference to 3.1.185 but anyway here it is ;)
     
    #42
    Tommmii and crisps like this.
  3. Tommmii

    Tommmii Member

    Joined:
    Oct 26, 2017
    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    Do you think it's OK to flash it coming from 3.1.185 ?
     
    #43
  4. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    Not possible, it is an incremental update from 2.5.462. If you have 3.1.185 just flash baseband 2.5.415, then 2.5.462 and then 3.1.187.
     
    #44
  5. Tommmii

    Tommmii Member

    Joined:
    Oct 26, 2017
    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    ...makes you wonder why they ever created 3.1.185 in the first place...
    You are on LOS14 by Cosme, right? 3.1.187 is happy with that rom ?
     
    #45
  6. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    I'm on AEX 5.0, baseband is good.LOS 14.1 from cosmed is just a parallel installation for testing purpose, also working good with the baseband.
     
    #46
    Tommmii likes this.
  7. crisps

    crisps Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    769
    Likes Received:
    318
    I am on LoS 14 cosme... 3.1.187 work with this Rom flawless..

    I wonder too what that 185 was
     
    #47
  8. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    185 was never an official version. It only existed as twrp version. 187 is there in twrp and official ota. So I think 185 was made from somebody out of the beta testing group.
     
    #48
  9. Pali

    Pali New Member

    Joined:
    Sep 19, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Hello @weimerd

    Would it be possible to create a downgrade package to have baseband from 2.3044 rom?
    I would like to return to LOS13 and I need that baseband to be able to boot.

    What is preventing me from using QPST to 1.9 and upgrating accordingly is my almost full memory - copying everything away from the phone and back and setting up dual boot for my other systems is too time consuming.

    I saw in the ZUK Z2 forum thread about basebands, that they could apparently extract the needed files from rom and repack as needed:
    zukfans.eu*/community/threads/zuk-z2-baseband-collection-versions.4565/#post-46003
    - sorry, cannot post links so just remove the *
     
    #49
  10. JohnDoe999

    JohnDoe999 New Member

    Joined:
    Nov 16, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    hey,
    does flashing to stock rom with qfil/qpst method resets those updates?

    thanks
     
    #50
  11. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    yes. Flashing stock rom also flashes the radio modem which is integrated into stock rom.
     
    #51
  12. Tommmii

    Tommmii Member

    Joined:
    Oct 26, 2017
    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    did you erase the modems?
    Or you have the 4G issue ?
     
    #52
  13. crisps

    crisps Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    769
    Likes Received:
    318
    Hoho ho

    Christmas is coming
     
    #53
    nero355 and Tommmii like this.
  14. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    #54
    Tommmii and crisps like this.
  15. weimerd

    weimerd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    1,710
    Likes Received:
    735
    #55
    crisps and Pali like this.

Share This Page